Wiem wiem, ze dla benzyny sa inne dedykowane, dlatego stad Moje pytanie czy ta co link umiescilem da rade zalozyc ja do benzyniaka, czy pasuja otwory na sruby i itp, zeby w ciemno nie kupowac, zeby pasowala:P
[O2] Podświetlenie drzwi
Zwiń
X
-
[O2] Podświetlenie drzwi
Przyszedł czas na kolejną modyfikację, mianowicie podświetlenie dolnej krawędzi drzwi.
Przy okazji demontażu listwy ozdobnej w celu oklejenia jej carbonem, postanowiłem
zrobić podświetlenie przednich drzwi. Sprawa była dość prosta, ponieważ posiadam w swoim
aucie lampkę w drzwiach, która ma oświetlać przestrzeń przy drzwiach (ale jak wiadomo takie
rozwiązania nie do końca są funkcjonalne) mogłem się pod nią podpiąć.
Zdejmowania boczku nie opisuję, bo na forum jest opis.
Materiały :
- pasek LED (w silikonie) ok 30 - 40 cm
- rurki termokurczliwe
- izolacja
- zestaw do lutowania
Paski LED należy podkleić dwustronną taśmą piankową ze względu na słaby oryginalny klej.
Po zdjęciu boczku należy dolutować przewody do przewodów od lampki
Za pomocą drutu trzeba przewlec przewody przez otwór z gumą w który wchodzi wiązka
przewodów a następnie przez otwór odpływowy w dole drzwi. Oczywiście tą gumę można
wyjąć, będzie łatwiej
Pasek LED lutujemy do przewodów, a następnie przyklejamy wzdłuż uszczelki.
Podświetlenie drzwi gotowe, czas wykonania - 1 godzina.
-
-
Fajny patent ale jak ja w moim golasie nie mam tej bocznej lampki w drzwiach to jesteś w stanie u mnie to ogarnąć :szeroki_usmiech :?:
i od razu listwy z boczków by się okleiło :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Trzeba by było pociągnąć przewody spod lampki wewnętrznej, ewentualnie trzeba się zorientować czy nie ma gdzie się wpiąć w istniejącą wiązkę, bo czujnik od tej lampki jest połączony jakoś z zamkiem.
[ Dodano: Czw 02 Sty, 14 18:46 ]
Zamieszczone przez piotrek_osMożna to zrobić szybciej i prościej - tak jak juz było robione przez kilka osób (prze ze mnie też). Mocowanie diód do czarnego plastiku. Napisałem tego posta....żeby kogoś w bład nie wprowadzac, że trzeba boczki zdejmować itp.
Każdy robi tak jak umie :lol:
Dodatkowo w lampki w drzwiach też włożyłem ledy (tylko moduły) w związku z tym wewnątrz auta nie mam ani jednej tradycyjnej żarówki :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WallyFajny patent ale jak ja w moim golasie nie mam tej bocznej lampki w drzwiach to jesteś w stanie u mnie to ogarnąć
Zamieszczone przez cynamonTrzeba by było pociągnąć przewody spod lampki wewnętrznej, ewentualnie trzeba się zorientować czy nie ma gdzie się wpiąć w istniejącą wiązkę, bo czujnik od tej lampki jest połączony jakoś z zamkiem.
ja u siebie to montowałem i opisałem - zapraszam:
Komentarz
-
-
TwoB, zaraz oblookam :szeroki_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
Komentarz